Медиите разпространиха снимка на една от жертвите на 29-годишния Шериф Шекат, който откри стрелба по време на коледен базар в Страсбург. Припомняме, че при атаката загинаха двама души, като други 14 бяха ранени.

Един от починалите е 45-годишен тайландец, който е бил на почивка в Европа с жена си. Идентифициран е като Анупонг Суебсаман. Прострелян бил фатално в главата.

Трагедията е голяма! Стана ясна самоличността на една от жертвите на кървавата баня в Страсбург
 Френската полиция е арестувала двамата братя на нападателя, открил стрелбата в центъра на Страсбург, който все още е издирван. Единият от задържаните е бил под наблюдението на френското разузнаване заради радикална ислямистка пропаганда. Полицията е извършила проверки на всички адреси и си сътрудничи усилено с германските власти, допускайки, че нападателят може да се намира на германска територия. 

Извънредно от Страсбург: Полиция обсади джихадиста, окървавил града!

Трима души бяха убити, а 12 са ранените при стрелбата на коледния пазар в Страсбург, която френските власти определиха като терористичен атентат. Извършителят е идентифициран като 29-годишен мъж, разследван заради радикален ислям.

Той е избягал от местопрестъплението и вероятно е ранен.  След атаката нападателят е откраднал таксиметров автомобил, с който е избягал. За издирването му са мобилизирани около 350 души, сред които 100 полицаи, военни, а също така два хеликоптера, посочи на пресконференция тази нощ министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, който пристигна в Страсбург. 

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!