Д-р Даниела Дариткова, която застана на мястото на Цветна Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ в парламента, отправи любопитно предизвикателство към лидерката на БСП Корнелия Нинова. Заместничката на подалия оставка  Цветанов даде да се разбере, че е готова на диалог с лидерката на БСП за връщане на социалистите в Народното събрание.

"Готова съм да се разберем и с г-жа Нинова, не като мъже, разбира се", коментира тя в предаването "Лице в лице" по bTV.


"Аз и сега влизам в парламентарните стаи на колегите, защото се е налагало да търся подкрепа, имам опит в това отношение, сега най-вероятно ще се нуждаем от повече срещи", добави още тя. 

Даниела Дариткова с първи думи като председател на ПГ на ГЕРБ за Цветанов, опозицията и... 

Даниела Дариткова, която ще оглави парламентарната група на ГЕРБ, разкри, че живее във ведомствено жилище в столичния кв. "Редута", а когато е в Смолян - в къщата на съпруга си.

Тя коментира и днешния култов коментар на Валери Симеонов, който заяви: Пожелавам цветя и рози по пътя прашен на Даниела Дариткова - ще я подкрепяме, когато има за какво."

"Той беше особено поетичен днес, приемам това като едно добро пожелание, не като закана, че разговорите с опозиционните партньори ще бъдат сложни", заяви Дариткова. 

На въпрос какво ще каже по повод на "Апартаментгейт", тя отговори така: 

"Тази координирана атака нямаше как да бъде оставена без реакция, ние в ГЕРБ сме показали, че носим отговорност, дори, когато няма доказателство за вина. Ние сме постъпили така от съзнанието за морална отговорност, а в политиката отговорност се носи с оставки. Вярвам, че по този начин сме прекратили всички инсинуации по темата, вярвам, че сме излезли по-стабилни от тази криза. Всеки в ГЕРБ е готов да понесе отговорност, но ако за другите важи презумцията за невинност, трябва по един и същи начин да се оценяват всички политици."