Йолина Узунова и семейството й станали свидетели на нещо, което ги шокирало. В социалната мрежа Фейсбук тя разказа за постъпка на момчета във Варна, пише Глас нюз бг.

Постъпка, която повдига много въпроси, а и носи също толкова много отговори, един от въпросите е - това ли е бъдещето на България? И преди някой да каже, че жената си измисля, тя има случката и на запис, защото към колелото й има прикачена камера. Умишлено не го качва, защото лицата на тийнейджърите нямат значение - това е масовка в града, твърди тя.

"И да, знам, вашите деца никога, ама никога, не правят така. Обаче правят. Или стоят и просто наблюдават безучастно. Просто не го знаете, или не искате да го приемете", пише Йолина.

Жената споделя, че пред популярен хотел във Варна, група момчета, на около 15-годишна възраст, се гаврили и снимали жена, която видимо изглеждала неадекватна, била просеща. "Луда ли беше, пияна ли беше, няма как да знам, мога само да гадая", допълва Йолина.

Ето какво пише още тя в мрежата: 

"Смееха й се, какво ли не й наговориха, накрая я накараха да вика "Само Спартак-Варна". И това в рамките на минутата докато спрем до тях. Предполагам, ще я качат в социалните мрежи да й се подиграват още хора.

Към тях после се присъединиха и няколко момичета, но чак след като цялото фиаско приключи. И те нищо не им казаха, което само по с бе си казва много. Всички около тях просто гледаха "шоуто". Само нашето семейство се спря не с тази цел, но както се казва - "една птичка пролет не прави".

И ме е яд, и ми е жалко вече. Това са децата, които след време ще възпитават свои, които ще работят, които ще гласуват, ще ни управляват, ще бъдат лекари. 

И преди да кажете, че точно те няма, много като тях ще заемат точно тези позиции. Това са бъдещите мъже, с които дъщерите ви ще създадат семейства някой ден. Това са бъдещите майки, които ще възпитават следващите поколения.

Това е жената, която щеше да ни блъсне като влезе в насрещното в улицата до дома ни и ни заплаши с бой, защото ние и колите зад нас не се отместихме да мине.

Това е мъжът, който ми викаше, когато правих ляв завой от лява лента, че му преча, а той направи ляв завой от средната лента.

Това е таксиджията, който мина на 5 см. от колелото ми и почти събори мен и дъщеря ми при наличието на друга лента, нищо, че аз карах до тротоара, където трябва.

Това са хората, които като издирвахме мъж, за да му благодарим, изписаха куп глупости и се опитахаомаловажат добрата му постъпка.

Това са общинарите, които от 14 години купуват гласовете на циганите, които превърнаха недовършената сграда на нашата улица в незаконно сметище и отказват да вземат мерки.

Това е г-жа прокурора, която след като заплашиха семейството ми с огнестрелно оръжие, в преписката си написа, че няма повод за разследване на същите тези хора.

Това е 10-годишното момче, което запали огън до детската площадка на пл. "Лаврентий", защото му беше забавно.

Това е майката, която даде на детето си да излее целия си сок до друга площадка и да хвърли кутията в тревата и така и я остави.

Това е майката, която с юмруци би детето си на трета площадка, защото я попита лига ще си ходят.

Това е учителката, която накара моя съученичка да спре да идва на училище, защото й се подиграваше, че носи обувки с чорапи.

Това е директорката на детската ясла/градина,от която преди години дете избяга през оградата, защото "нямаше пари за поправка".

Това е жената, която изхвърля котета от терасата си. Предполагам, че и вие самите имате много подобни истории и разбрахте какво целя да ви покажа с част от моите.

И в крайна сметка, се чудя защо масово нищо не се казва. Защо масово хората подминават и обръщат глава на другата страна и се преструват, че нищо не виждат? До толкова ли народът ни стана безчувствен? 

Вече не изпитва ли съпричастност? Или се страхува от група деца, или група клошари? Не казвам да бъдат бити. Не ме разбирайте погрешно. Хората са казали -"бий магаре, по-нагоре". Боят и насилието често влошават положението. Понякога самата намеса е достатъчна.

На вас не ви ли омръзна да живеете в такава среда? В боклука, в мизерията? В беззаконието? Знам, че са навсякъде - от най-малкото село, до най-големия град. Но защо да е така, като може да е различно?

Предполагам, сте разбрали какво се случва в Иран. Как избиват будните и жадните за равноправие, за свобода, за достоен живот. Как бащи обезглавяват дъщерите си, защото са ги "посрамили" и това е законно.

Как избиват кучета, защото са забранени. Това ли трябва да стане и с нас? Да си затваряме очите за всичко, защото не ни засяга в момента и после да се чудим как се стигна до лошото положение?"

Йолина Узунова завършва публикацията си с призив:

"Като отглеждаме бездушни хора, които са готови да преминат всякакви граници, за едното "шоу", няма нищо да постигнем. Моля ви, поговорете с децата си. Ако видите нещо нередно, намесете се. Не оставайте безгласни. Нека поправим нанесените с десетилетия щети.

Поне малко."