Президентът на родната баскетболна федерация Георги Глушков, който е единственият българин, играл в НБА, каза какво следва оттук нататък след приетата оставка на националния селекционер Константин Папазов. В изказването си легендата намекна, че няма пари за треньор от чужбина и най-вероятно "трикольорите" ще бъдат поверени отново на наш специалист.

"Оставката е приета. Физически присъстваха седем души, а по устав имаме право да консултираме членове и по телефона. Аз консултирах още двама, които също приеха оставката му. Засегнат бе и въпросът за имиджа на баскетбола и такива неща са неприемливи и носят само вреда. В момента, който и треньор да дойде, може да има друго виждане, а програмата до момента е направена. В момента няма треньор, така че ще мислим за треньор. На следващото заседание, което ще бъде между 17 и 21 март ще говорим за национални селекционери в мъжката част", заяви Глушков.

"Знаете, че Тити и Везенков имат дългогодишна закачка по въпроса за национален треньор, но Везенков не го е приел насериозно. Имаме избор - чужденец или българин. Аз имам основание да се притеснявам от чужденците, защото са и доста скъпи треньори. Няма да казвам нищо по въпроса, защото УС дискутира и утвърждава всички треньори. Бяхме единодушни при приемането на оставката, защото всички смятаме, че проявата след полуфинала е неприемлива и грозна. Имиджът на България и българския баскетбол не може да не ни обединява", продължи босът на БФБаскетбол.
 
"На последното разискване моето предложение беше да бъде намален броят на чужденците в отборите от първенството. Всички присъстващи се обединиха около противоположното мнение - че не е необходимо да бъдат намалени. След това, което видях  на тази Купа, съм убеден, че четирима чужденци не са чак толкова много, защото дават и определено качество на родния ни баскетбол на клубно ниво. В същото време видяхме, че петият чужденец обърква сметките и на треньорите. Ако питате лично мен, мога да формулирам, че четирима чужденци са достатъчни в тимовия лист", каза още Георги Глушков.