ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Всички кредитори на ЦСКА са на път да изгорят с парите си. Това може да стане лесно, ако Гриша Ганчев преименува Литекс. Например - в ЦСКА 1948. Няма да има сливане, а на този етап старият “Професионален футболен клуб ЦСКА ЕАД”, както е регистриран по Търговския закон, няма да бъде обявен в несъстоятелност, но ще загуби професионалния си лиценз.

Единственият начин в касата да влязат свежи пари е от продажба на играчи. А тези, които не са желани от никого, остават и се нареждат на опашката на кредиторите, пише "Труд". Това положение би могло да продължи и с години. Дори държавните учреждения, които са кредитирали ЦСКА, ще “останат на сухо”.

При тази хипотеза спортно-техническото “сливане” няма да бъде в посока Ловеч - Борисовата градина, а обратното. Ръководствата на двата клуба трябва да се договорят с държавата за договора на концесия на базите. Новият клуб трябва да играе на ст. “Българска армия” и ще поеме условията на стария. Но ще бъде напълно чист от задължения. Единствената реална загуба е участието в Лига Европа. Причината е, че Литекс, който ще се трансформира в ЦСКА, не се класира за турнира.

БФС спира сливането на ЦСКА и Литекс?