Голямата уста Тончи Кукоч беше приземен от сънародниците си в Хърватия. Защитникът на ЦСКА, който постоянно привлича вниманието с гръмките си изказвания, беше обявен за анонимник в родината си. След като Кукоч си позволи да обиди повиканите от Нико Ковач за мача в София защитници, един от тях му отвърна. Пред медиите в родината си вчера Кукоч се провъзгласи за най-добрия ляв бек на Хърватия и заяви готовност да облече националната фланелка още в следващата евроквалификация с Италия. Нещо повече - Кукоч каза, че не признава акуалните футболисти на този пост в селекцията на "шахматистите". Оказа се обаче, че и те не го познават.

"Не познавам Кукоч, дори не съм го гледал. Затова не мога да преценя той ли е най-добрият ляв бек на Хърватия", оправда се актуалният титуляр на този пост Иван Стринич на пресконференция в Загреб.

Агентът на Кукоч - Предраг Рачки, вече се е хванал за главата. Импресариото признава пред журналист от сайта Index.hr, че е разочарован от поредната необмислена проява на 24-годишния бранител на "армейците".

"Малко е да се каже, че бях шокиран от изказването на Кукоч. Чух се с него по телефона и той ми обясни, че е станало недоразумение и не е казал точно това, но последиците си остават. Не исках да споря с него, защото това нямаше да доведе до нищо, но самият факт, че думите му са публикувани във всички медии, е срамен. Отвратително е това, което е казал за италианците. Аз почти всеки ден говоря с хора като Манчини, Трапатони и Капело, които познавам от 30 години. Как да ги погледна в очите сега? Да заявиш, че италианците са гадни и затова искаш да играеш срещу тях, е, меко казано, идиотско", коментира ядосаният Рачки.

"Казах на Кукоч да престане да дава интервюта и да се концентрира върху футбола, защото той му се удава повече. Многократно съм го съветвал да остави всички тези социални мрежи и да мисли само за футбол. Как не го е срам да говори подобни неща?!? Той трябва да е благодарен на италианците, че изобщо играе футбол. Бреша му даде шанс, иначе нямаше сега да е в ЦСКА", добави агентът на Тончи Кукоч.

Нашата група "Н" за европейските квалификации