Защо Ивайло Петев не скочи и не се сби с феновете, защитавайки фланелката на "Левски"? Това попита пред БЛИЦ двукратният шампион със "сините" Георги Иванов-Геша, който е учуден от поведението на бившия наставник на Лудогорец. 

"Ако бях аз, нямаше да позволя да ме съблекат", категорично заяви треньорът на Спартак (Варна) по повод случилото се на "Герена", където във вторник ядосани фенове нахлуха на пресконференцията по представянето на Петев за заместник на Славиша Йоканович, съблякоха го гол до кръста и го изгониха от залата, наричайки го "чорбар".

"Съчувствам на Петев, но поставяйки се на негово място, щях да се бия... докато мога. Това, което се случи, е необяснимо. Станахме свидетели на нещо много грозно. Как сега Петев ще влезе в съблекалнята? Ще се роди футболен фолклор още на мача с ЦСКА. Беше грешка преди дербито да се прави този цирк. Вече всеки следващ ход на ръководството ще е грешка. "Левски" е бил най-силен само, когато е имало единомислие между фенове и ръководство. Но сега не виждам как биха се оправили нещата. Подаването на оставки пък е бягане от отговорност. Забъркаш ли каша - оправи я и тогава си ходи. Как ли ще се чувства следващият поканен", коментира Геша.

"Всеки треньор в "Левски" в момента е за малко и е обречен. Той става заложник - от една страна на недоволство на феновете, а от друга - на промяната в условията, които ръководството поставя. Незнам, май наистина вече трябва да отивам на "Герена" като компромисен вариант", продължи левскарят Георги Иванов.

"Ръководството трябва да начертае план и да намери правилен треньор, който да го следва. Досега обаче се получаваше точно обратното", допълни треньорът на Спартак (Варна).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

БЛИЦ TV: Скандални кадри от екшъна на „Герена“!