И грешното решение понякога е по-добро от липсата на решение. Този управленски принцип се преподава в някои университети и явно в “Левски” доста добре са го усвоили. Въпросът е, че на “Герена” времето за грешки отдавна изтече.

В последните три-четири години се нагледахме на прекалено много провали, та да могат сега “сините” шефове спокойно да си позволят нов такъв.

С какво Ники Митов заслужи привилегията да води отбора? Къде е логиката и къде е разумът в неговото назначение? Как така помощник в един тотално провален щаб изведнъж получава привилегията да поеме тима? И защо умните глави на “Герена” решиха, че като старши треньор той ще се справи по-добре?

Та нали до вчера той сядаше на една маса с Илиан Илиев. Заедно бистреха подготовката, тактиката, селекцията, всичко. Значи, ако Илиан има вина за слабите резултати, то и Митов със сигурност носи отговорност за тях. Защото другият вариант е Илиан да е бил чужд сред свои, да са му точили ножа, да са говорили зад гърба му. И може би това ще оправдае постоянните му приказки за напрежение. Ама това са теории на конспирацията. А достойната позиция бе Митов да си тръгне заедно с Илиев, а не да приема повишение.

Явно обаче в “Левски” не само на Илиан му дойде в повече напрежението, а и на цялото ръководство. И като един истински удавник, то се хвана за сламката Ники Митов.

Толкова ли няма треньори в България? Половин “А” група се води от бивши “сини” кадри, пък за “Левски” да не може да се намери човек е малко глупаво? Освен това не е нужно да се търси наставник само сред бившите “сини” кадри. И Херо преди да заработи на “Герена” бе чужд за клуба, а сега след всеки равен му звънят по телефона.

Но ръководните фактори взеха своето решение и остава да видим, какви са възможностите на Ники Митов. Едно обаче е сигурно, че с това назначение напрежението няма да спадне. И всяка изява на новия треньор ще се следи под лупа и със сигурност ще му тежи и отговорността за досегашните резултати. За голяма част от които и той има своята “заслуга”.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ