Една от големите легенди на “Левски” Ники Илиев присъства на взрива на сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”.

“Доста зловещо беше в началото с тези сирени. Тези 5 секунди…Ако трябва да се върна в годините, през 1992-ра направих една катастрофа, която трая 5 секунди и ми мина целият живот. Така и днешните 5 секунди, цялата спортна кариера ми мина като на лента. Какви футболисти са израснали тук, легенди не само за “Левски”, а за целия български футбол. Надяваме се, че всичко, което стана днес, е за доброто на българския футбол. От тук нататък ще живеем със спомените, защото този стадион направи забележителна история. Изиграха се велики мачове”, заяви бившият бранител на “сините”.

“Живеейки с вярата и надеждата, че ще се построи модерен стадион, дано и други клубове успеят да си го позволят. Дано новият стадион изпише още по-голяма история. Чувствам сантимент от това срутване, тъй като фамилия Илиеви оставя голяма следа на “Герена”. Не само заради моите успехи. Баща ми е един от хората, ръководил строителството на този стадион. Отивайки си това съоръжение, си отива една част от него. Радвам се, че бях част от златното поколение на “Левски”. Няма как да не спомена три мача – срещу Щутгарт, когото елиминирахме. След това срещу шампиона на СССР – Днепър, това беше един от най-силните ни мачове. За съжаление не успяхме да ги отстраним. Един от най-великите мачове, независимо, че загубихме, е срещу Милан на Ариго Саки. Спомените са невероятни”, допълни Ники Илиев.

“След като сме тръгнали да правим нещо, дано сроковете бъдат изпълнени. Относно името – много започна да се спекулира. Такъв футболист като Гунди, най-голямата ни легенда на “Левски” и българския футбол, заслужава голямото уважение. Името на един стадион може да се сменя непрекъснато, през 5-10 години, но трябва да се даде заслуженото на нашата легенда, нека целият комплекс носи неговото име. За мен основното е, когато се играе на цялата база, да носи името на Георги Аспарухов”, завърши легендата на “Левски”./БЛИЦ