Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Треньорът на “Левски” Николай Митов даде интервю в предаването “Спорт 7” ден след победата с 2:1 над ЦСКА във вечното дерби. Той разкри, че целта му е да постигне дубъл със “сините”. Митов призна, че  не знае какво ще прави след края на сезона, когато изтича договора му с “Левски”.
 
“Не знам, какво точно съм променил в “Левски”. Аз искам отборът да се раздава, а когато притежаваме топката – да играем футбол. Ще държа на агресивния стил и раздаването до последния сигнал”, заяви Митов.
 
“С Илиан Илиев не съм имал различия. Проблемът беше, че отборът записа някои негативни резултати. След като ми предложиха да поема “Левски”, аз говорих с Илиан. Той ми каза да остана и да довърша работата. Затова приех. Аз съм чист пред съвестта си, няма как да съм му забил нож в гърба. Абсурд!”, обяви треньорът на “Левски”.
"Благодарен съм на Даниел Боримиров и Иво Тонев, които ме оставят да работя. В съблекалнята аз съм шефът. Боримиров е спортен директор и често разговаряме, но аз взимам решенията за състава и за отбора. Ако някой започне да ми се бърка в работата, няма да съм треньор на този отбор и веднага си тръгвам. Аз взимам решениията, но искам мнението и на моите помощници. Благодарен съм на Емил Велев, защото той ме остави да работя. Докато бяхме заедно той винаги е взимал важните решения, но ми е позволявал да си изказвам мнението и да трупам опит. Затова искам позицията на Мариан Христов и на Елин Топузаков, но важните решения ги взимам аз. Те обаче трябва да се чувстват като моя дясна и лява ръка. С Велев не сме говорили преди ЦСКА, но често се чуваме. Уважавам неговото мнение. Взимам съвети от всеки.”
 
“Надиграхме тотално ЦСКА след 10-ата минута на мача. В завършващата фаза не стигнахме до голови положения, но надиграхме съперника с преса. ЦСКА имаше положения, но не ги вкара. След това отново ние доминирхме. Не искам да коментирам техните грешки. Аз знаех къде може да ги изненадаме и го направихме”, беше коментарът на специалиста за Вечното дерби.

"Милен Радуканов е много добър треньор. Предишният път, когато пое ЦСКА - вдигна отбора. Сега след една загуба го изкарват слаб треньор. Това не е нормално. Българските специалисти са много добри. При Грозни “Левски” играеше хубав футбол, Йешич също е добър специалист. Дразни ме фактът, че когато се заговори за смяната на един треньор - тези двамата веднага започват с пресконференциите.”
 
“Договорът ми е до края на сезона. Искам да го изпълня, не ми идва на ум, какво ще правя след това. Целта ми е да станем шампиони и да вземем Купата на България. Аз съм от дете в “Левски” и знам, че второто място не се приема. Илиан Илиев има голяма заслуга за класирането на финала за Купата. Като помощник-треньор имам опит от два финала в турнира. В първенството остават 6 мача. Няма да подценим нито един двубой. Всички те са като финали”, разкри наставникът на “сините”.
 
“Няма да коментирам никога работата на съдиите. В нашия отбор няма напрежение. Не я обичам тази дума – напрежение. Нормално е в “Левски”, ЦСКА, Лудогорец и Литекс да има високи изисквания. Обаче трябва да си готов за това. Аз съм добре подготвен. Когато с Емил Велев станахме шампиони, беше много тежка година. Ако нещата се объркат, ще поема своята вина. Една загуба или един равен не може да ме разколебае”, завърши Николай Митов.