БФС вече е взел решение, с което ще отреже някои от функциите на Любослав Пенев, научи БЛИЦ. Босовете ще забранят на селекционера да използва като разузнавачи на съперниците ни хора, които не са на щат във футболната централа. Още повече, че Любо изпраща зад граница бивши футболисти, които нямат необходимите треньорски дипломи и опит.
 
Става въпрос за Светослав Петров и Христо Янев, които са приближени на селекционера. Двамата бяха командировани в чужбина със средства на БФС, за да гледат мачове на отборите, с които сме в една евроквалификационна група.
 
Оттук насетне, ако Любо остане на поста си, не той, а Изпълкомът ще решава кой ще разузнава съперниците. И задължително ще се пращат треньори, които са на заплата в БФС, а не външни хора.
 
“На пръв поглед това изглежда малък проблем на фона на цялостната картина на националния отбор. Но нали знаете, че понякога и малките камъни преобръщат колата. Много аматьорски е да се доверяваме на “специалисти”, които не са запознати с материята. Така се харчат пари на вятъра”, коментират в БФС.