ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Собственикът на Нефтохимик Николай Филипов взе крайното си решение, след което стана ясно, че евентуалното сливане на ЦСКА с "шейховете" окончателно пропада. Ръководството на бургаския клуб се отказа от преговорите за прехвърляне на акциите. Така "шейховете" ще играят в "А" група. Филипов уточни, че решението му е крайно, а част от спонсорите вече са ясни. Отборът ще има бюджет да изкара целия шампионат.

"Това, че са водени някакви преговори евентуално за размяна на лицензи, това беше малко 50 на 50. Засега решихме твърдо да играем в "А" група. Казал съм на Костадин Джамбазов и феновете да събират пари за заплати и за такси. Аз ще отговарям за премиите. Премиите няма да бъдат малки, ще бъдат над заплатите. Ще плащам за победи и за зрелище. Искам мъжка игра, футболистите знаят, ще имам по-дълъг разговор с тях. Няма да търпя лигльовци, ако ще играят да играят, ако няма да играят - да стоят при жените си", заяви Николай Филипов.

"Kато малък бях цесекар, но сега съм от Нефтохимик. Няма драма в това ЦСКА да изпадне в аматьорския футбол, това се случва навсякъде. Фирми фалират, взимат се лицензи, това е част от живота. Изпаднали са в такава ситуация, никой не е виновен за това нещо. Нито собствениците, нито футболистите. Разбира се, разговарял съм и с Гриша Ганчев, и с Христо Стоичков, и с Иво Иванов. Ние сме си приятели и си говорим. Действително съществуваше вариант да дадем лиценза си за "А" група на ЦСКА, а ние да вземем този на Чавдар (Етрополе), но това бяха само сурови разговори. Последното, което мога да ви кажа е, че лиценза на Чавдар няма да го взимаме. Започваме в "А" група", категоричен е бизнесменът.

При това положение феновете на футбола в Бургас ще имат два отбора в елита. Дербито между Черноморец и Нефтохимик се пада в 3-ия кръг, който е на 3 август. "Шейховете" стартират с гостуване на Литекс.

"Нашите винаги излизат мотивирани, ходят на психолог. Така че Литекс да се притесняват. Това че паднахме в контролата, беше чисто тактически ход, така че да се готвят още от сега за тежък двубой", добави още Филипов.

Мачът с Литекс е на 20 юли в Ловеч.