Националният селекционер Любослав Пенев продължава да е интересен на клубове от цял свят. Последната оферта към него е дошла от украински клуб, твърди "24 часа". Най-вероятно става въпрос за Металист (Харков). Емисари на отбора са вече в България, за да се опитат да преговарят със селекционера. Той обаче категорично отказал да се срещне с тях, поне до момента.

Любо бил категоричен, че на този етап не го интересува нищо друго освен националния отбор. Отделно той се разбра с президента на БФС Борислав Михайлов, че до края на договора си няма да води повече клубен тим. Пенев стана наставник на пловдивския Ботев преди началото на първенството с разрешението на БФС. След това обаче дойде кризата с КТБ и собственика му Цветан Василев. Любо напусна заедно с помощниците си, а на негово място дойде Велислав Вуцов.

Пенев имаше доста добри предложения и преди да поднови договора си след световните квалификации, но в крайна сметка реши да остане като национален селекционер. Тогава няколко испански отбора се опитаха да привлекат бившия нападател на Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта.