"Левски" е оцелял в тежките моменти от последните месеци благодарение на Георги Иванов - Гонзо. Това мнение изрази Председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев на пресконференцията, която сдружението даде на "Герена". На него беше представен Годишен доклад за работата на ПФК "Левски" АД.

Колев сподели, че голяма част от информацията за това, което е свършил Георги Иванов не е била изнесена и от тази гледна точка бившият нападател е потърпевш. "Ние имаме все пак и две школи. За да изкараш нещо, трябва и да вложиш", каза Колел

"Последната година е пример как при най-лошите резутати е имало най-голям комфорт. Членове на тръста ни поставиха въпроса дали не трябва да потърсим отговорност. Ние обаче залагаме на демократичния принцип. Ако се създаде такава инициатива и има предложение, тогава ние ще пожелаем оставка. Ние обаче не сме чули някой да вика „оставка“ на мачовете на "Левски". Изглежда феновете на "Левски" не вярват, че вината е в спортно-техническия щаб. Но идеята на Тръста не е да търси отговорност. Ако това е позиция на общността, тогава Тръстът може да се намеси“, каза още Колев.

„Разбира се, хората в клуба трябва да са готови да понесат отговорността. Но аз твърдя, че "Левски" успя да оцелее благодарение на Гонзо. Наша основна цел е "Левски" да не бъде правен за посмешище. Но мисля, че Гонзо е потърпевш от това, че не се изнася достатъчно информация, за да се знае каква работа е свършил", коментира още Васил Колев.

Oт Тръст "Синя България" алармираха за сериозната дупка в бюджета на "Левски" за първото полугодие на 2015 година. Разходите на клуба за полугодието достигат до 4,45 милиона лева, докато приходите са едва 1,98 милиона лева, в това число и 493 хиляди лева от кампанията "Левски е твой!".

"Дупката в бюджета за първата половина на годината е над 2,5 млн. лв., като ако изключим даренията, които не са по същество приход от основната дейност, то дупката набъбва до 3 млн. лв", пише в доклада.

Тръст "Синя България" смята за тревожно, че около 75 процента от разходите на клуба се отделят за заплати и осигуровки. "Разходите за заплати в клуба (в т.ч. първи отбор, школа и администрация), които представляват около 3,3 млн. лв. за първата половина на годината. На практика близо 3/4 от разходите на клуба отиват за заплати (съответно данъци и осигуровки) на футболисти, треньори и администрация", се казва в доклада.