Пламен Крачунов се превърна в герой за ЦСКА във вчерашното дерби с "Левски", в което донесе победата с 1:0 с гола си в 3-ата минута на добавеното време. Така завърналият се на "Армията" от Локомотив (Пловдив) защитник се нареди до... Петър Жеков. Да, наистина Крачунов вече е редом до легендата, а за какво всъщност става въпрос - ще разберете в редовете по-долу.

Ако се върнем 41 години назад, става ясно, че последният случай, когато играч на ЦСКА бележи късен гол срещу "сините", и то победен, е за успеха на "армейците" с 2:1 на 24 март 1973-а. Именно Петър Жеков попарва левскарите, отбелязвайки в 90-ата минута. Крачунов дори го стори след него - вкара в 93-ата.

Във въпросното дерби на 24 март 1973 г. вечните врагове играят един от най-драматичните и инфарктни мачове в историята на съперничеството си. В 59-ата минута Димитър Марашлиев отново влиза в ролята си на Екзекутор на "сините", които е наказал в 90-ата минута година по рано при успеха на ЦСКА с 2:0. На 24 март 1973-а Марашлиев бележи за 0:1.

В последните 15-ина минути обаче "Левски" започва щурма на отчаянието и притиска съперника в неговата половина. Цветков засича с глава центрирана топка, но напречната греда не позволява на домакините да изравнят. Но неизбежното се случва - две минути преди края след центриране топката "танцува" по няколко глави, а Павел Панов я насочва с ефектна задна ножица в мрежата на ЦСКА - 1:1. Сякаш това вече е крайният резултат. Да, ама не! Текат последните секунди, когато Михайлов преминава двама играчи в синьо и пуска къс пас към Жеков. А той без никакво колебание от 40 метра стреля с всичка сила и Стайков е безпомощен - ЦСКА ликува (1:2). Малко преди попадението някои фенове дори решават да си тръгнат от "Васил Левски", очаквайки дербито да завърши 1:1. А то какво става всъщност - "червените" печелят след късна драма. Драма, каквато имаше и вчера - 41 години по-късно Крачунов посече "Левски" и се нареди до легендарния Петър Жеков.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ