Официално - двубоят между Владимир Кличко и Кубрат Пулев бе отложен. Това потвърдиха от лагерите и на двамата боксьори. Както първи БЛИЦ написа в българското интернет пространство срещата, която бе планирана за 6 септември в Хамбург, няма да се състои. Официалната версия е, че Владимир Кличко е контузен, получил е мускулно разтежение.

Със сигурност обаче има още нещо, което в лагера на Кубрат Пулев и хората от "Зауерланд" коментират. Владимир Кличко избяга от допингченгетата, които трябваше да го проверят веднага след срещата на 6 септември вечерта.

Още преди известно време Кубрат Пулев нападна Кличко по време на една от общите им пресконференции, че не се подлага достатъчно често на допингпроверки. "Проверяват ме за допинг поне шест пъти годишно по време на тренировки. Винаги трябва да бъда на разположение и да съобщавам къде съм отседнал и къде се намирам във всеки един момент. Защо това да не важи за Владимир Кличко? Така би било честно", коментира през юни българинът. "Освен това знаем, че и брат му Витали е хващан с положителна допинг проба на олимпиада. Нещата са прости. Ако той не даде допинг проба, значи взима забранени стимуланти", добави Пулев.

На всички тези словесни атаки Кличко не отговори по категоричен начин, нито даде съгласие да се подложи на допингпроверки и по време на тренировките и лагерите, а заяви, че го прави единствено след мачове. Е, сега мач няма да има, така че украинецът отново избяга от проверките.