ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Наско Сираков официално се завръща в “Левски” след 5-годишно изгнание. Той бе освободен от длъжността изпълнителен директор на 4 май 2008 година, когато “сините” загубиха на “Герена” с 0:1 от Локомотив (София).

В продължение на 5 години Големия вълк стоя далеч от отбора, често критикуваше наследниците си в ръководството и най-вече собственика Тодор Батков и следеше какво се случва с отбора.

А това, което се случи, едва ли се хареса на привържениците. “Левски” спечели едва една шампионска титла през 2009 година, нито веднъж не грабна купата на България, а в отбора се превъртяха една сюрия играчи без никой да остави трайна диря.

И макар 5 години да не са огромен времеви интервал проверка на БЛИЦ установи, че от предишния престой на Сираков в Левски до момента почти нищо не е същото. Единствените “оцелели” са Тодор Батков, финансовият директор Константин Баждеков и кучката Гергана, която спи пред съблекалните. Дори и сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов” рухна. Вярно, беше взривен с обещанието за направата на нова модерна трибуна, но в момента има само една голяма дупка.

От състава, с който "сините" играха в последния мач на Сираков през 2008 година, също няма и спомен.

Вратарят Георги Петков беше позорно изгонен като продажник, порита в Кипър, за да се завърне в Славия и да лиши “Левски” от шампионската титла в последния кръг на изминалото първенство. С което реално подпечата завръщането на Сираков в “Левски”.

Живко Миланов играе успешно в румънския Васлуй, отказа трансфер в Стяуа, но пък е основна фигура в отбора си.

Игор Томашич вече не е футболист и се наслаждава на трите си деца и живота извън “Левски” и най-популярния спорт.

Юсеф Рабех на няколко пъти се напи от мъка, дали по Сираков, дали по нещо друго и накрая се загуби някъде из първенствата на Северна Африка.

Даниел Боримиров днес е директор на “Герена”. Като ръководител донесе последната титла на “сините” от 2009 година, после беше отстранен. Върна се през пролетта, по настояване на треньора Илиан Илиев, после остана и при Николай Митов, но присъствието му не помогна на “Левски” в битката за титлата. Сега не е много ясно, дали ще оцелее на поста още дълго време. По-вероятно е да напусне.

Зе Соареш
рита успешно в Металург (Донецк), а периодично името му се спряга за завръщане на “Герена”.

Веселин Минев днес е футболист на “Ботев” (Пд) и продължава да работи със Станимир Стоилов, който води “Левски” в мача с Локо (Сф).

Мирослав Иванов порита малко в Монтана, за да стане част от състава на Лудогорец. Спечели две поредни титли с разградчани, вдигна купата на България и суперкупата.

Исмаил Иса носи екипа на Литекс, а за изминалия сезон вкара 11 гола в “А” група.

Дарко Тасевски играе в израелския Ирони Кирят Шмона.

Николай Димитров играе в турския Самсунспор и периодично го спрягат за завръщане в “Левски” или трансфер в “Ботев” (Пд).

Жоазиньо игра няколко успешни сезона в руския Краснодар. Често се връща на “Герена” като зрител на мачовете и редовно се говори, че отново ще облече синята фланелка.

Еньо Кръстовчев порита къде ли не, ходи и в Интер (Баку), а в последните година и половина мачовете му се броят на пръстите на едната ръка. През пролетта игра за Спартак (Вн) в “Б” група.

Цветан Димитров в момента е в Нефтохимик.
Ели Зизов – обещаващият талант избяга от “Герена” и се загуби някъде из Израел.
Виктор Генев – игра по Русия, а сега е футболист на Славия.
Мариян Огнянов е футболист на “Ботев” (Пд).
Лъчезар Балтанов носи екипа на Черноморец.

Левски срещу Локо (Сф):
1.Георги Петков, 3.Живко Миланов, 4.Игор Томашич, 5.Юсеф Рабех, 7.Даниел Боримиров, 11.Зе Соареш, 14.Веселин Минев, 18. Мирослав Иванов, (76 – 29. Исмаил Иса), 22.Дарко Тасевски, 24.Николай Димитров, (64 – 10. Жоазиньо), 27.Еньо Кръстовчев
Резерви: 31.Цветан Димитров, 13.Ели Зизов, 2.Виктор Генев, 16. Мариян Огнянов, 30. Лъчезар Балтанов