ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Дисциплинарната комисия на ФИФА започна разследване на швейцарските национали Гранит Джака и Джердан Шакири заради радостта им след головете при победата с 2:1 над Сърбия на Мондиал 2018, обявиха от световната футболна централа. Както е известно, двамата показаха с ръцете си жест, който символизира двуглавия албански орел.

Джака и Шакири по произход са косовски албанци, а всеизвестна е враждата между косовари и сърби, както и любовта между Косово и Албания. Джердан Шакири дори игра срещу Сърбия с обувки, на едната от които беше извезано знамето на Косово. Любопитното е, че братът на Гранит Джака – Таулант, играе за националния отбор на Албания, въпреки че и двамата са родени в Базел.

От ФИФА обявиха, че разследване е започнато и срещу селекционера на националния отбор на Сърбия Младен Кръстаич, който обвини съдията на мача Феликс Брих, че е ограбил отбора му с решенията си. Кръстаич добави, че с действията на рефера трябва да се занимава международният трибунал в Хага. Сърбите претендират за неотсъдена дузпа в тяхна полза.