Корина, съпруга на знаменития германски пилот от Формула 1 Михаел Шумахер, който се намира в кома, е амбицирана да построи специално заради него напълно оборудван медицински пункт на стойност 10 милиона паунда, съобщават британските медии.

Медицинският център ще бъде изграден в семейното имение на Шумахер, което се намира на брега на Женевското езеро в Швейцария. Съпругата на пилота е готова да похарчи всяка поискана от нея сума, която ще помогне за възстановяването на пострадалия при нелеп ски-инцидент спортист.

Семейното им състояние в момента се оценява на 500 милиона паунда. Лекарите твърдят, че дори и да се върне към живота, Шумахер едва ли ще може да ходи повече. Той получи тежка черепно-мозъчна травма на 29-и декември миналата година, когато се спускаше със ски във Френските алпи.

Германската автомобилна легенда вече претърпя две операции в болницата в Гренобъл и повече от два месеца се намира в изкуствена кома, от която започнаха да го извеждат в края на януари. Лекарите също така смятат, че дори и да се върне към живота, пораженията за Шуми ще останат до края на живота му и той никога няма да се възстанови напълно.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските