Италианската боксьорка Анджела Карини се извини на Иман Калиф за отношението си към нея след края на двубоя помежду им. Карини отказа да стисне ръката ѝ след мача.

"Всички тези коментари ме натъжават. Съжалявам и за моята съперничка. Щом МОК казва, че тя има право да се бие, аз уважавам тяхното решение", казва пред "Гадзета дело Спорт" Карини, която изразява съжаление, че не стиснала ръката на алжирката.

"Не планирах да постъпя така. Искам да се извиня на нея и всички останали. Бях ядосана, защото олимпийската ми мечта се изпари. Ако я срещна пак, ще я прегърна", каза Карини.

Припомняме, че двубоят между Иман Калиф и представителката на Италия предизвика огромен скандал и мощни коментари след него. 

Карини се отказа след едва 46 секунди, получавайки два удара в лицето от алжирската си опонентка.

Каллиф че през 2023 година не беше допусната до Световното първенство, след като не успя да покрие изискванията за доказване на пола. Международният олимпийски комитет пък заявяват, че тестът на Международната боксова асоциация (IBA) не е проведен според регламента и алжирката отговаря на изискванията, поставени от олимпийската организация, която администрира боксов турнир в Париж.

В същото време президентът на IBA Умар Кремльов обяви, че ще връчи премия от 100 000 долара на Карини и нейния щаб. Сума, която организацията ще даде на всички златни медалисти от Олимпийските игри в Париж.