Олимпийската шампионка от Игрите във Ванкувър 2010 Ким Йонг А използва личния си профил в социалната мрежа Инстаграм, за да разкритикува решението на Спортния арбитражен съд (CAS) да позволи на руската фигуристка Камила Валиева да участва на Олимпийските игри в Пекин.

"Спортист, който нарушава антидопинговите правила, не може да се състезава. Този принцип трябва да се спазва без изключение. Усилията и мечтите на всички играчи са еднакво ценни“, написа Ким Йонг А.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Припомняме, че CAS реши да отхвърли жалбата на международни организации, които оспориха допускането на Валиева до състезания на Олимпийските игри в Пекин. 

На настоящите игри 15-годишната фигуристка вече стана олимпийски шампион в отборния турнир. Международният олимпийски комитет (МОК) обаче заяви, че няма да проведе церемония по награждаване на фигуристите въз основа на резултатите, докато не приключи сагата с Валиева. 15-годишната фигуристка ще представи кратката си програма на Игрите на 15 февруари. Русия ще бъде представена и от Анна Щербакова и Александра Трусова.