Легендата на “Левски” Божидар Искренов прогнозира днешните четири мача от световното първенство. Най-напред са двубоите от Група D, където ще падне въпросителната – кой ще продължи напред измежду Уругвай и Италия. По-късно са мачовете от Група С. Там Колумбия е сигурен осминафиналист, а с най-големи шансове да го последва е Кот д’Ивоар.
 
“Световното в Бразилия е световното на изненадите. И на бума на по-малките отбори. Специално за предстоящите мачове, очаквам Италия да се прибере преждевременно у дома по подобие на Испания и Англия. Прогнозирам “адзурите” да водят на полувремето, но Уругвай да спечели.
 
Англичаните? Те ще играят за честта си. Костариканците са най-яркото доказателство за изключителното представяне на отборите от средното ниво на световния футбол. Кой е очаквал да победят и Уругвай, и Италия?! В случая обаче залагам на минимален успех на Англия.

В другата група нещата са далеч по-ясни. Японците са ми симпатични и смятам, че ще победят Колумбия, която ще пази сили за осминафиналите”, заяви Гибона.

Прогнозите на Божидар Искренов:
Италия – Уругвай 1:2
На полувремето 1:0
 
Коста Рика – Англия 0:1
На полувремето 0:0
 
Япония – Колумбия 2:1
На полувремето 0:1
 
Гърция - Кот д’Ивоар 0:2
На полувремето 0:1
 
Прогнозите от неделя:  Милен Радуканов позна, че Белгия ще победи Русия, но не улучи точния резултат. Треньорът на Славия предвиди 2:0, а двубоят завърши 1:0. Радуканов обаче удари на камък в останалите си две прогнози.