Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференцията си преди домакинството на Ливърпул. Мачът от Група "B" на Шампионската лига е утре от 21:45 часа на "Васил Левски". „Ще бъде един труден мач, но се надявам на добър мач за зрителите. Ние ще играем свободно, но ще се постараем да направим такъв мач, че да победим“, заяви специалистът.

„При всички случаи мачовете в Шампионска лига са много отговорни за нас. Футболистите придобиха сериозна рутина и ще се опитаме така, че да направим добър мач, но ако загубим, няма да е фатално. Ливърпул е отбор, който разполага с много добри футболисти и мисля, че проблемите са единствено психологически. В Англия беше първи мач и още не бяхме познати на никой от групата. Сега ситуацията е различна, Брендън Роджърс ни познава добре и ще направи всичко, за да ни победи“, коментира Дерменджиев.

„За първа година сме в групите. Ливърпул е един наистина много добър отбор и има много добри футболисти. Не искам да отличавам никой специално. Вярно е, че получават голове, но като гледате отбора ще видите, че целият тим играе и в защита. Ще излезем, за да направим хубав мач. Аз вярвам в моите футболисти. Независимо, че в мача с Базел е имало грешки, но се надявам, че сега няма да има такива. Не искам да коментирам дали ще има изненади с Ливърпул, защото пак казвам, че ще излезем да играем истински футбол“, каза наставникът на разградчани.

„Имаме проблем с един футболист. Това е Браян Ангуло, който получи проблем на тренировка. Когато играеш на собствения си стадион е много по-различно, но тук в София публиката е прекрасна, която е високо интелектуална и ние сме доволни, че имаме тази подкрепа. Ще се постараем и утре да зарадваме хората“, обеща Дерменджиев.

На въпрос дали смята, че Ливърпул подценява българите, заради факта, че няма да тренира в София, наставникът на Лудогорец отговори: „Те работят много за възстановяване, тренирали са в Англия и не им е необходимо да тренират в София тази вечер. Гледали сме много мачове на Ливърпул. Това са много добри футболисти, като всеки един може да реши победата."

"За България е много добре, че Лудогорец дава повод да ни коментират в Европа и света. За нас това също е перфектно, като отбор само на 4 години“, изтъкна Георги Дерменджиев.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа