Сблъсъкът с Реал Мадрид на "Бернабеу" днес ще бъде №30 за Лудогорец в евротурнирите. В момента клубът от Разград се намира на 8-ма позиция във вечната разнглиста на българските отбори по брой международни срещи. Тимът няма да има възможност да се придвижи по-напред, тъй като седмият Локомотив Пловдив е с 42 мача на европейската сцена. От клубовете с над 20 мача в Европа само Лудогорец и Литекс имат положителен баланс в евротурнирите, при ЦСКА има паритет.

Баланс на Лудогорец в Европа: 29 мача, 12 победи, 7 равенства, 10 загуби

Марселиньо има възможност днес да се изравни с лидера в голмайсторската листа на клуба Роман Безяк. Бразилецът има 7 попадения, като едно го дели от словенския нападател. Евентуален гол днес ще направи Марселиньо едва третият чужденец с 8 гола за български клуб - другите са Безяк и Гара Дембеле.

Ако запише минути на "Бернабеу", Йордан Минев ще се придвижи до 14-та позиция по най-много участия в Европа. Това ще бъде негов мач №37 (той има двубои в турнирите и с екипа на ЦСКА), с който ще задмине Павел Панов ("Левски"), Борис Гаганелов (ЦСКА), Димитър Иванков ("Левски"), Даниел Боримиров ("Левски"), Лусио Вагнер ("Левски") и Живко Миланов ("Левски").

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа