Селекционерът на хърватския национален отбор Нико Ковач се оплака, че играчите му почти не си говорят заради непрекъснатото висене в различните социални мрежи. Утре от 21:45 часа "шахматистите" гостуват на България на "Васил Левски" в мач от Група "H" на евроквалификациите.

Ковач отговори на част от многобройните критики по негов адрес в последно време, в частност, че е диктатор и държи футболистите в концлагер.

"Информация изтича от съблекалнята, защото 15 минути след като продиктувам състава за мача той вече се върти на всички хърватски портали", коментира Ковач.

"Съблекалнята ми е пълна с инсайдери. Говори се за "концлагера" по време на Световното в Бразилия, а според напътствията на ФИФА не пускахме журналистите в лагера. А що се отнася до строгия режим, аз отнемах на играчите четири часа дневно. Вярно е, че ставането беше в 8 часа сутринта, след това даваха кръв и закусваха. За трите яденета отиваше час и половина, толкова траеше и тренировката с даване на кръв. Дали четири часа дневни задължения е концлагер и диктатура", каза селекционерът на хърватите.

Нико Ковач направи паралел между времето, когато той играеше в хърватския национален отбор и сегашните футболисти. "По мое време играехме карти и водехме безкрайни разговори за футбола. Днес играчите въобще не разговарят, всички са във "Фейсбук", "Инстаграм", "Туитър". Слагат си слушалките на ушите и се заключват в своя свят", недоволен е Ковач.

Нашата група "Н" за европейските квалификации