Партизан се готви да бие дузпи срещу Лудогорец в срещата реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двата тима направиха нулево равенство в Разград преди седмица и нов мач без гол в сряда в Белград може да наложи изиграването на продължения и изпълнението на дузпи. Срещата е от 21:45 часа.
 
Изходът от 11-метрови удари не може да бъде предвиден, но треньорът на „черно-белите“ Марко Николич иска да сведе изненадите до минимум. Заради това в последните дни той е карал играчите си да бият дузпи на тренировките. Вече дори е ясно и кои ще бъдат първите петима изпълнители за Партизан, ако се стигне до удари от бялата точка.
 
Това ще бъдат Владимир Волков, Никола Дринчич, Данко Лазович, Воя Станкович, а за петата дузпа ще се избира между Петар Шкулетич и капитана Саша Илич.
 
В последните години Партизан имаше три случая на изпълнение на дузпи в Европа, като в два от тях имаше успех – срещу Нюкасъл и Андерлехт, а веднъж отпадна – от Артмедия (след две нулеви равенства).

КАКВО СЕ ОЧАКВА ОТ ДУЗПИТЕ НА ПАРТИЗАН
ВЛАДИМИР ВОЛКОВ
Точен удар на черногорския национал ще даде увереност на Партизан. Волков е доказал, че има мощен шут с левия крак. От него може да се очаква прецизен, но преди всичко силен изстрел.
 
НИКОЛА ДРИНЧИЧ
Това е изпълнителят на всички статични положения за Партизан. Опитният халф има силен удар и ако трябва да изпълни дузпа, очакванията са, че може да скъса мрежата зад Стоянов.
 
ВОЯ СТАНКОВИЧ
Героят на Партизан от дузпите с Андерлехт. Тогава вратарят на белгийците Силвио Прото нямаше никакъв шанс срещу него. При неговото изпълнение може да се очаква смел и силен шут точно под напречната греда.
 
ДАНКО ЛАЗОВИЧ
Той има задачата да изпълни четвъртата дузпа, която често пъти се оказва решаваща в такива ситуации. Лазович е известен с това, че е щура глава. Няма да е изненада, ако опита хитрост и да копне топката в стил „Паненка“.

ПЕТАР ШКУЛЕТИЧ ИЛИ САША ИЛИЧ
Ако Илич започне като титуляр и остане на терена до края, той ще бъде изпълнител на петата дузпа. В противен случай зад топката ще бъде Шкулетич. Ако някой сред играчите на Партизан заслужава да изведе тима до плейофите на Шампионската лига, това е точно играещата легенда и капитан на „черно-белите“.