Целият багаж на албанските национали е бил претършуван от граничните сръбски власти след прекратената среща от евроквалификации. Двубоят бе прекъснат заради развято знаме на "Велика Албания" от безпилотно самолетче. Футболистът на домакините Стефан Митрович свали флага от дрона, но след това бе нападнат от албанските играчи и се заформи меле на терена.

След ескортирането на футболистите на Албания извън стадион "ЮНА" до хотела им, който бе сменен в последния момент също от съображения за сигурност, играчите бяха отведени и до летището в Белград под сериозна охрана. На самото летище обаче всички футболисти на Албания трябваше да извадят целия си багаж, за да бъде претърсен той от гранична полиция.

Подозренията на сръбските власти бяха свързани с това, че дистанционното, с което е бил управляван предизвикалия масовите безредици на стадиона дрон, се намира в ръцете на някой от делегацията на албанците.

Всички вещи на футболистите, треньорския щаб и придружаващия ги персонал на федерацията на Албания бе претърсен от страна на граничарите, но дистанционно не бе открито и делегацията си тръгна за Тирана.