Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, който беше упълномощен от Данчо Лазаров да ръководи централата до Общото изборно събрание на 13 март, от днес официално встъпи в длъжност.

Още в първия си ден като ръководител на родния волейбол Ганев успя да привлече спонсор, както и да се запознае с финансовото състояние на БФВ.

БЛИЦ СПОРТ научи също, че той е върнал на работа уволнен от Лазаров.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Да, мога да потвърдя пред вас, че федерацията днес получи дарение от 20 000 лева от фирма, която засега не желая да назовавам. Очаквайте и в бъдеще да привличам спонсори за родния волейбол, за да се помага за развитието му. Знаете колко много връзки имам навсякъде и ще се възползвам от това“, коментира Ганев пред БЛИЦ.

„Днес се запознах с финансовото състояние на Федерацията, включително и с паричните възнаграждения на всеки от служителите. След получените правомощия от Лазаров да управлявам централата, вече имам достъп до всичко в БФВ“, обясни новият ръководител на родния волейбол.

„Също така мога да съобщя, че от днес отново на работа във Федерация е Стефан Чолаков – тийм мениджърът на мъжкия ни национален волейболен отбор, който през годините си изпълняваше отлично задълженията и ще продължи да работи с нас“, добави Ганев.
Пламен СЛАВОВ, БЛИЦ СПОРТ