Най-възрастният жител на Австралия сподели тайната си за дълголетие, пише The Independent.

111-годишният Декстър Крюгер, който живее в дом за стари хора в град Рома, щата Куинсланд, твърди, че е достигнал до тази възраст благодарение на консумацията на един особен деликатес. „Кокоши мозък. Както знаете, кокошката има глава. А в нея – мозък. И това е едно такова вкусно малко нещо”, споделя Крюгер пред журналисти.  

Също така всеки ден мъжът изяжда по десетина скариди, често пее или си подсвирква нещо.

„Не спирайте да дишате, яжте три пъти на ден и времето само ще си мине“, посъветва той всички, които искат да доживеят до неговата възраст.

Австралиецът твърди, че по време на дългия си живот е видял много повече добро, отколкото лошо, въпреки че е преживял две световни войни, Голямата депресия и многобройни суши. Той е уверен, че човечеството ще се справи с пандемията COVID-19.

„В моя бизнес, а аз работех с едър рогат добитък, решихме много сериозни проблеми с помощта на ваксините. И тук ще бъде същото”, казва Крюгер.

 През целия си живот той работи като фермер, а на 86 години, след смъртта на съпругата си, започва да пише книги и стихове. За това време под перото му излизат над 300 разказа.

Крюгер е издал 12 книги, последната от които е публикувана на 109-ия му рожден ден. В момента австралиецът работи по автобиографията си.