Днес Украинските въоръжени сили са готови да нанесат удар по Кримския мост, ако възникне необходимост, но е необходимо да се изчака подходящият момент. Това заяви Алексей Арестович, съветник на президента на Украйна Зеленски, в интервю за канала Feigin Live в YouTube.

Той отбеляза, че атака срещу Кримския мост наистина е възможна, но все още е трудно да се говори за някакви конкретни планове на украинското командване.

Какво се случва: Огромни облаци от дим затулиха Кримския мост ВИДЕО

"Нямаме никакви сантименти. Ако се наложи - ще ударим Кримския мост, в правилния момент, в точното време. Това не подлежи на съмнение", каза Арестович.

По неговите думи, в момента въоръжените сили на Украйна не разполагат с оръжия, които технически биха могли да ударят пункта към анексирания Крим. "Но ще дойде моментът и... Ще видим. В тази война отдавна няма ограничения", каза Арестович.

В близкото обкръжение на руския президент Владимир Путин декларират "гарантирана" безопасност на моста.

Припомняме, че военният експерт Олег Жданов оцени перспективите за удар по Кримския мост и освобождаването на полуострова. Той също така разказа с какви оръжия Украйна може да разруши моста от Крим към Русия.