Руските военни успяха да засипят с огън артилерийска батарея на РСЗО Химарс, пишат агенции.

Украинските военни допуснаха доста сериозна грешка, в резултат на която бяха поразени най-малко четири пускови установки за РСЗО Химарс (една батарея за РСЗО М142 Химарс включва от 4 до 9 пускови установки, три отделни батареи формират батальон.). 

Към момента не е известно със сигурност дали пусковите установки са били унищожени от контраатаките на руската армия, но като се има предвид, че украинските въоръжени сили направиха първата сериозна грешка в изчисленията, вероятно украинската армия също има сериозни загуби.

„По време на контрабатарейния бой в района на населено място Павлоград, Днепропетровска област, беше унищожена американска реактивна батарея за залпов огън HIMARS“, съобщават от Министерството на отбраната на Руската федерация.

В това направление всъщност по-рано бяха забелязани РСЗО HIMARS, с които бяха нанесени удари по редица населени места на територията на ДНР и, очевидно, при следващата атака тези комплекси бяха успешно открити и поразени. Вероятността цяла батарея на MLRS Himars да бъде успешно унищожена от руски удари е много висока, но в момента няма факти, които да сочат това.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук