След идеята за щурмуването на "Зона 51" в САЩ, потребителите във Facebook решиха да организират още едно събитие - търсенето на легендарното чудовище от Лох Нес, съобщава "Индипендънт".
Около 20 хиляди души са изразили желание да намерят Неси. Още 38 хиляди проявяват интерес към събитието. Акцията е насрочена за 21 септември, ден след тази за "Зона 51".

В Британското кралско дружество за защита на водните басейни (RNLI) изразиха обезпокоеност за такива намерения. Дълбочината на езерото Лох Нес достига 230 метра, така че търсенето на чудовището, което вече се е превърнало в легенда, може да бъде опасно. Първите писмени споменавания за съществото датират от VI век.

По-рано стана известно, че потребителите във Facebook организират кампания, предназначена да събере хора, готови да проникнат в Зона 51 в щата Невада и да освободят представители на извънземни раси, за които се твърди, че са скрити там.

В момента вече един милион души са изразили желание да проверят на място как стоят нещата. Още половин милион души се интересуват. Събитието е насрочено за 20 септември. Пентагонът заяви, че е готов да защити базата.

Превод и редакция: БЛИЦ