Уважението в отношенията на Русия и САЩ може да бъде само взаимно, подчерта прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, коментирайки думите на Доналд Тръмп относно това, че по време на неговото управление Русия ще уважава повече САЩ, отколкото по време на другите президенти. От гледна точка на Кремъл, взаимното уважение в руско-американските отношения трябва да бъде доста по-голямо, отбеляза Песков.  
„Президентът Путин със своите действия и в своите изявления ясно и недвусмислено демонстрират готовността да се уважават нашите партньори. Но това уважение може да бъде само взаимно. Едностранно няма как да стане”, каза Песков.  
 

По думите на Песков, в Москва също се надяват, че Владимир Путин и Доналд Тръмп ще поддържат добри отношения помежду си. Говорителят на Кремъл също напомни думите на новоизбрания президент на САЩ за готовността за диалог с Москва.
 
„Това не означава, че това е готовност да се съгласяваме с всичко помежду ни, това едва ли е възможно. Москва не очаква това. Но да се води диалог, към това трябва да се стремим. Именно това ще ни помогне да намерим изхода от много сложни ситуации”, каза Песков.
 
По-рано в хода на пресконференция в Ню Йорк Доналд Тръмп заяви, че при необходимост в отношенията с Русия ще бъде не по-малко суров от Хилари Клинтън, но се надява да установи добри контакти с Владимир Путин, защото руската страна може да помогне за решаването на общите проблеми.