Кралски лакей, който е имал редовно контакти с кралица Елизабет II, е дал позитивен тест за коронавирус, засилвайки страховете за здравето на нейно величество, пише в. "Сън". 


Слугата, чиито задължения включват, разхождането на кучето на кралицата, е изпратен у дома за самоизолация с надеждата, че той ще пребори вируса. 

Десетки други служители на британския кралски двор са си направили тест за коронавирус, като всичките са се оказали отрицателни. 

Въпреки това, страховете, че 93-годишната кралица може да е имала близък контакт със заразени хора, все още са големи. 

Източник от кралския двор заяви вчера: "Всички са ужасени, не само за себе си, но и за кралицата и херцога". 

"Ако всички около тях все още не са тествани за вируса, то те трябва да бъдат тествани незабавно. Усеща се чувство на страх във въздуха в момента". 

Миналата седмица стана известно, че служител в Бъкингамския дворец е дал положителен тест за коронавирус, докато кралицата се е намирала в плата. 

Тогава тя се премести в замъка Уиндзор, където е под изолация заедно със съпруга си, 98-годишният принц Филип. 

В момента до кралицата са само най-близките ѝ помощници, като се полагат усилия за максимално ограничаване на контактите с нейно величество и съпруга ѝ. 

Лакеят е бил на служба от няколко години при кралицата, но е бил повишен до поста, по-близък до кралицата, преди шест месеца. 

Задълженията му включват отнасянето на питиетата и храната до кралицата и нейните гости, обработката на нейната кореспонденция и разхождането на кучетата ѝ. 

 

В момента кралицата има само две доргита, кръстоска между корги и дакел.  

"Лакеят е идвал да взима кучетата и редовно е виждал кралицата. Ужасяващо е, като си помисли човек колко близко са били един до друг", казва източникът.  

Не се знае кога точно лакеят е бил диагностициран или изпратен у дома. Вчера обаче от Бъкингамския дворец заявиха, че кралицата е в добро здраве. "Цялата тази работа взе да става все по-сериозна и страшна. Всички се чудят какво ще се случва занапред", казва източникът. 

Превод и редакция: БЛИЦ