Руските военни получиха софтуер за повишаване на ефективността на поражението на американските ракети РСЗО HIMARS.

Благодарение на многобройните им изстрелвания, руските военни успяха успешно да получат кодовете на тези цели, което ще направи процеса на откриване и победа на подобни ракети изключително ефективен, пишат чуждите агенции. 

Кодовете бяха включени в съответната програма и сега единици, разположени в региона на Запорожка област, използват модернизирани системи за противовъздушна отбрана, за да отразяват атаките на ВСУ.

Според медиите, новият софтуер позволява на руските въздушни комплекси по-лесно да откриват американските ракети HIMARS RSO и да ги свалят. Отбелязва се, че благодарение на актуализирания софтуер, повече от десет ракети вече са свалени, въпреки че общата ефективност на използването на такива системи за противовъздушна отбрана не е разкрита.

Първоначално се смяташе, че HIMARS, пуснати в експлоатация, са неефективни оръжия, но в процеса на използването им се оказа, че последните създават висока заплаха. Независимо от това, руските военни успяха да се справят с проблемите на прихващанията на подобни ракети и като се вземат предвид получените кодове и актуализирания софтуер, отражението на такива атаки може да бъде значително по-голямо от това през последните месеци.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук