Атаките на украинската армия се извършват от почти всички посоки, които се контролират от украинската армия.

Освен това е известно, че група от 80 украински военнослужещи не само обстрелва територията на града, но и пресича река Северски Донец, атакувайки Лисичанск, за да организира по-нататъшен пробив на основните сили на въоръжените сили. на Украйна, пишат агенциите. 

Според руски журналисти ситуацията тук е доста тежка. Според предоставената информация, ситуацията се утежнява от факта, че въоръжените сили на Украйна са направили първи опит да заемат Приволнянския плацдарм, което дава възможност за атаки както на самия Лисичанск, така и на Кременная.

„В посока Лисичанск, от посока Белогоровка, врагът, използвайки вероятно група чуждестранни наемници от 80 души, прекоси река Северски Донец и с подкрепата на танков огън се опита да се вклини в Приволнянския плацдарм близо до Лисичанск ”, съобщават журналисти.

Отбелязва се, че руските военни и членовете на ЧВК "Вагнер" са успели да прогонят въоръжените сили на Украйна от тази зона, но предвид натрупаните тук сили на украинската армия последващите атаки може да се окажат много по-ожесточени.

Въоръжените сили на Украйна изтеглят остатъците от два батальона от 93-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна от Соледар, съобщава в канала си в Telegram военният кореспондент Семьон Пегов, позовавайки се на източници.

ВСУ отводят войска из Соледара в Славянск | Русская весна

„Според постъпилите разузнавателни данни, украинското командване планира да изтегли части в Славянск за прегрупиране. За целта там беше изпратено киевското подразделение на "Айдара" в състава на 53-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна и 112-а бригада на териториалната отбрана на Киев.

Изтеглянето е свързано с катастрофални загуби на въоръжените сили на Украйна по линията Северск – Соледар – Бахмут.

Междувременно в момента не може да се говори за пълно изтегляне на войските от Соледар: части от 53-та отделна механизирана бригада, 71-ва егерска бригада и остатъците от 65-та бригада от войските на Въоръжените сили на Украйна остават в града “, пише Пегов.

Руските военни премахнаха и произведения в САЩ контрабатареен радар. Край село Золочев, Харковска област, е унищожена пускова установка на тактически ракетен комплекс "Точка-У", а край Северск в ДНР е унищожена реактивна система за залпов изстрел "Ураган".

РИА «Новости»

Три установки на реактивната система за залпов изстрел „Град“ са ликвидирани в района на село Красни лиман.

В рамките на денонощие Въоръжените сили на РФ разпръснаха и изтласкаха подразделения на Въоръжените сили на Украйна в южно-донецкото направление.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук