Руските войски започнаха активни атаки на Авдеевка от още две направления. Това съобщи началникът на военното управление на град Авдеевка Виталий Барабаш.

В ефира на телевизионния канал "Еспресо" Барабаш отбеляза, че в Авдеевско направление е станало още по-трудно. Руснаците използват много артилерия и въпреки неблагоприятните метеорологични условия - много авиация.

"Интензивността на военните действия от страна на противника се увеличава от известно време и вече има разбиране, че това наистина е третата вълна. Руснаците допълнително отвориха още две направления, от които започнаха да провеждат активни щурмови операции - от страната на Донецк, през Спартак, и още едно тясно място. 

"Противникът се опитва да щурмува града от всички направления. Руснаците използват много оръдия и реактивна артилерия. Въпреки метеорологичните условия, противникът използва много авиация“, обяснява Барабаш.

Продължават ожесточените боеве в района на индустриалната зона. Те не стихват нито денем, нито нощем, отбелязва началникът на военното управление. 

"Там продължават много сериозни боеве. В направление на коксохимическия завод (Авдеевски коксохимически завод) руснаците се опитват да извършат щурмови операции, но територията на завода се контролира от украинските въоръжени сили", заключава Барабаш .

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук