Родителите, сестрата и трима други роднини на убиеца на руския посланик Андрей Карлов са били арестувани рано тази сутрин, предаде Anadolu Agency, цитирана от Фокус, позовавайки се на източници от силите за сигурност. Роднините на убиеца Мевлют Мерт Алтънташ са били арестувани в турската югозападна провинция Айдън и са отведени в регионалното управление на силите за сигурност след разпит.
Арестуван е и неговият съквартирант в Анкара. Нападателят Алтънташ беше застрелян от полицейските спецчасти при операция, продължила 15 минути.

В същото време стана ясно, че оперативно-следствена група от представители на специалните ведомства на Русия, Следствения комитет и Министерство на външните работи е заминала за Турция, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

„Общо в състава на групата ще работят 18 души“, каза той пред журналисти.

Песков припомни, че споразумението за съвместна работа на руски и турски следователи е постигнато в телефонен разговор на президентите на двете страни, Владимир Путин с Реджеп Тайип Ердоган.

Министерство на вътрешните работи на Турция съобщи, че руският посланик в Анкара Андрей Карлов е бил застрелян от 22-годишния турски полицаи Мевлют Мерт Алтънташ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!