Анкара решително осъжда убийството на посланик Андрей Карлов и скърби заедно с народа на Русия, каза министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, предаде РИА Новости. 

„Искам още веднъж решително да осъдя престъплението срещу вашия колега и мой приятел, посланика на Русия Андрей Карлов. Искам да знаете, че Турция и турския народ скърбят също както скърбят Русия и народа на Русия“, каза Чавушоглу при срещата си с руския си колега Сергей Лавров в Москва. 

Оперативно-следствена група от представители на специалните ведомства, Следствения комитет и Министерство на външните работи е заминала за Турция, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предаде Интерфакс. 

„Общо в състава на групата ще работят 18 души“, каза той пред журналисти. Песков припомни, че споразумението за съвместна работа на руски и турски следователи е постигнато в телефонен разговор на президентите на двете страни, Владимир Путин с Реджеп Тайип Ердоган. 
Министерство на вътрешните работи на Турция съобщи, че руският посланик в Анкара Андрей Карлов е бил застрелян от 22-годишния турски полицаи Мевлют Мерт Алтънташ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ