В САЩ, поради пандемията от коронавирус, погребенията започват да се записват на видеоклипове, а на погребалната церемония е разрешено да присъстват само близки роднини. Това съобщи Fox News.

Представители на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията препоръчаха погребение в присъствието само на най-близките членове на семейството на починалия като предпазна мярка.

Те посъветваха погребалните домове да записват церемониятата на видео, за да могат приятелите и роднините на починалите да виждат процеса на погребението.

Във Великобритания също започнаха да провеждат отдалечени погребения. Други страни са предприели по-драстични мерки, за да спрат разпространението на болестта COVID-19, причинена от нов тип коронавирус.

Властите на Ирландия препоръчаха да се отлагат погребенията. В Италия, която беше сериозно засегната от избухването на китайския вирус, погребенията са строго забранени.

По-рано бе съобщено, че американските граждани в по-голямата си част пренебрегват инструкциите на местните власти за необходимостта да се избягват многолюдни места и да остават у дома в контекста на разпространението на коронавирус в страната. В резултат на това властите трябваше да наложат още по-строги ограничения.

По последни данни в САЩ са регистрирани 9,4 хиляди случая на инфекция с коронавирус. От тях 150 души са загинали, други 106 са излекувани. Общият брой на заразите в света е повече от 218,8 хиляди души.

Превод: БЛИЦ