Имението на действащия президент на Украйна Петро Порошенко в Киевска област е под засилена охрана. Това е свързано с разпространените в социалните мрежи съобщения за готвени масови набези в знак на "прощаване" с Порошенко след втория тур на изборите. 

В мрежата са се появили снимки на мястото, където се намира имението на президента на Украйна. Около изходите са поставени няколко кордона на силоваци. 

В мрежата пишат, че тази акция е организирана от движението "Автомайдан", макар неговите представители по-рано да заявиха, че не планират подобни акции

"Никога не сме организирали акции на протест само заради единия хейт и не виждаме никакъв смисъл да ходим сега до имението на Порошенко", се казва в съобщение на "Автомайдан" във Фейсбук.

Днес на територията на Украйна се провежда втори тур на избора за държавен глава, в който участват действащият президент и лидерът от първия тур Владимир Зеленски. 

Според първоначалните данни Зеленски печели убедително във всички региони на втория тур на изборите за президент на Украйна, предава УНИАН, като се позовава на данните от екзитпол, проведен по поръчка на телевизионния канал „1+1“.

В Източна Украйна за Зеленски са гласували 88,1% срещу 11,9% за Порошенко; в Западна – 52% срещу 48%, в Киев – 59,5% срещу 40,5%, в Северна – 74,6% срещу 25,4%, в Централна – 78,8% срещу 21,2%, в Южна – 85,6% срещу 14,4%. 

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ