Фаворитът за президентските избори в Украйна е актьорът и новак в политиката Володимир Зеленски. Според допитванията той има всички шансове да смени настоящия държавен глава Петро Порошенко, станал непопулярен, тъй като не успя да сложи край на войната в източната част на страната и заради скандалите за корупция, компрометирали политическата класа.

Зеленски вече гласува в една от киевските изборни секции.

"Не знам каква бе сутринта за вас, нашата е хубава (. . .) Жена ми пусна Еминем за настроение", каза той пред журналисти и по тяхна молба им изпя на английски няколко фрази от творбите на американския рапър.

"Всичко ще е наред, ще ги бием всичките", увери кандидатът. Той съобщи, че отива при своя екип, заедно с който ще анализира довечера изборните резултати.Преди да гласува в своята изборна секция, сегашният президент Петро Порошенко посети заедно със своята съпруга и един от синовете им Михайловската Златовърха катедрала в едноименния киевски манастир - главния храм на Православната църква на Украйна, призната за автокефална от Вселенската, но не и от Московската патриаршия. Заобиколени от бодигардове, тримата присъстват на богослужение, водено от предстоятеля на ПЦУ митрополит Епифаний.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!