Как да си приготвите мексиканска тако супа, пикантна и сгряваща през зимата
500 г телешка кайма
2 глава лук
2 скилидки чесън
400 г домати (белени и нарязани на кубчета или от консерва)
200 г царевица (консерва)
420 г червен боб (консерва)
10 бр люти чушки
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. кимион
2 с. л. кориандър
2 л телешки бульон
черен пипер
сол
тортила чипс
Начин на приготвяне
Задушете лука, добавете пресования чесън и задушете още за минута, пише Elle. Добавете каймата и бъркайте 3-3 минути, за да не стане на бучки.
Отцедете от мазнината и прехвърлете в тенджера. В нея изсипете бульона, царевицата, боба, доматите (без течността от консервите), лютите чушки (почистени от семките и нарязани) и доматеното пюре. Овкусете с подправките, разбъркайте и изчакайте да заври. Оставете да къкри на средна температура за час.
Сервирайте с чипса и листа магданоз.
Последвайте ни
0 Коментара: