Когато организмът ви е дехидратиран, пийте следните напитки, които имат по-добро действие от водата. Няма спор, че най-здравословната напитка си остава водата. В горещите летни дни непременно пийте достатъчно от този природен еликсир. Но ако е прекалено късно и тялото ви е дехидратирано, водата не може да му набави веществата, от които се нуждае. Тогава е най-добре да си забъркате някое от следните питиета.

Вода с алое

Антиоксидантите в растението алое вера притежават регенериращи свойства. Освен това активните му вещества имат детоксикиращ ефект и стимулират растежа на клетките. Просто смесете малко сок от алое вера (продава се в био магазините) с вода и разпределете количеството така, че да ви стигне за целия ден.

Сбогувайте се бързо и лесно с излишните килограми с тази проста ябълкова диета!

Сок от червен цвекло

Сокът от червен цвекло съдържа сравнително много захар, поради което не бива да го пиете в големи количества. Но тази напитка е чудесна, ако искате да тонизирате тялото си. Съдържащите се в нея витамин В, магнезий и желязо действат възстановяващо.

Кокосова вода

Тук девизът е: колкото по-натурална е кокосовата вода, толкова е по-здравословна. Затова най-добре използвайте течността от прясно счупен кокосов орех. Тя съдържа малко натрий и много калий, който помага на организма да се възстанови по-бързо в сравнение с обикновената вода.  Внимавайте с кокосовата вода, която се продава в магазините – тя често съдържа много захар и поради това не се препоръчва.

Учени изчислиха точния размер на идеалните женски гърди

Смутита

Прясно изцедените смутита са добър начин да снабдите организма с витамини. При плодовете (и зеленчуците) фантазията няма граници, но не бива да изпивате повече от едно смути на ден, защото високото съдържание на фруктоза не е здравословно.

Плодова вода

Вместо плодови напитки със съдържание на захар трябва да пиете плодова вода. Напълнете една гарафа с вода и добавете към нея късчета пресни ягоди, лимони, ябълки, боровинки или портокали. Плодовете придават вкус на водата, за да не ви се струва блудкава, и ви снабдяват с важни витамини.