Както много други хора с наднормено тегло, Саманта е била убедена: омразните килограми никога няма да я напуснат. Но преди малко повече от година тя разбрала, че така не може да продължава и решила да предприеме решителни мерки.  


"По-рано аз ядях каквото си поискам, когато си поискам. Имах хоби: да посещавам китайски ресторанти и да пробвам всичко в менюто. Но, когато навърших 22 години, здравето ми бе отишло по дяволите. Затова реших да се променя", споделя Саманта Сото. 


През ноември 2018 година Саманта решила да се подложи на операция за намаляване на стомаха. Други варианти момичето не виждало, все пак след всичките ѝ години на преяждане за нея било невъзможно да контролира повече теглото си, както и размера на порциите си.  

Момиче свали 100 килограма за няколко месеца, ето как изглежда сега

След операцията тя започнала да спазва стриктна диета: тя намалила драстично количеството на въглехидратите, увеличила е приема на мазнини. Също така Сото започнала да вдига тежести в залата за фитнес.  Амбър тежеше 300 килограма, сега обаче е истинска красавица СНИМКИ

В момента Саманта тежи 63 килограма - тя е свалила почти половината от теглото си само за една година. Момичето спазва строг режим на хранене. Тя брои калориите си, отказала се е от продуктите с високо съдържание на въглехидрати, а и като цяло от всичко, което тя в миналото много е обичала. Според самата Саманта обаче всичко си струва. 


"В момента се чувствам на 100% по-добре, отколкото някога съм се чувствала в миналото. Пълна съм с енергия! Това ме мотивира да постигам все по-нови и нови цели. За нищо на света не бих се върнала към старата си физическа форма и предишните усещания", споделя Саманта Сото. 

Превод и редакция: БЛИЦ