Илиян Василев за пореден път се изживя като наложница на повикване, все едно се намира на улица в Банкок, но в своята си област с медийно обслужване и масажиране през Фейсбук с екстри на определени интереси.

Разбира се, отчете се с цели четири фейка срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски през социалната мрежа, като дори ожали Ритона от незаконната колекция на хазартния бос Божков, пише "Монитор".

Всъщност Сашо беше активиран да скрие аферите на банкера беглец Цветан Василев, а сега се опитва да се присламчи и към дубайския крадец Васил Божков. Причината, е че БГ Мадоф май свършва парите и понамали траншовете към София. Поради тази причина колегата на Сашо агент Академик, представящ ни се като създател на сайта Фрогнюз, а всъщност само и единствено говорител на банкера беглец Цветан Василев, все още разпръсква фейковете на Сашо, съчинени чрез политическа Кама Сутра и най-вече чрез техниките на манипулацията и езика.

Сашо толкова се увлече в новата си роля, че дори надмина по зловоние гуруто си Осман Октай. Нафталиненият маргинал също е агент на ДС – само че за разлика от Сашо, който е доносничел на външнополитическото разузнаване на тоталитарния режим - Първо главно управление на ДС, Октай с пламенния комунистически псевдоним Огнян е бил в политическата полиция на режима.

Мейнстриймът на подсъдимия Иво Прокопиев винаги отваря гардероба и го изтупва от нафталина, когато трябва да скрият аферите и да изкарат определени личности чисти като сълза, и най-вече жертви, атакувани от „лошата държава“. Само че представящият ни се за виден анализатор от света на ДС Октай така се опиянява от нафталина, че дори съзнанието му е силно замъглено. Това става видно от небивалиците, които говори пред Фрогнюз.

В главата на двамата агенти бушуват конспиративни теории, смесици от факти и събития и най-вече откровени манипулации. Дуетът разпръсква в социалните мрежи невярно съдържание и през сайтовете на Фабриката, като например в случая Фрогнюз, се прави опит тези лъжи да се легализират и да се опаковат в някаква „автентичност“. Все пак и двамата са работили активно и отдадено за някогашната Държавна сигурност, което е снижило личната им хигиена до нивото на сайта, в който съвместно се изявяват.

Сашо е майстор на манипулациите и обиграно ченге. Той се писа сред първите защитници на кредитния фараон Цветан Василев. Дори навремето обяви, че в КТБ нямало дупка. С други думи, БГ Мадоф не е източил 5,6 млрд. лева от пирамидата КТБ. Изглежда, че сега Сашо е усетил мириса на финикийски знаци и е заобичал силно хазартния бос Божков.

За ченгета като Илиян Василев е характерно не само двуличието, но и разпадът на илюзиите. Как навремето се кълнеш пред ДС, като казваш, че приемаш сътрудничеството с органите на ДС „по идеологически, морални и политически подбуди“, тъй като си възпитаван в този дух и как днес се опитваш си да правиш на силно прозападен. И как през 2019 г. искаш да се изкараш дисидент, защото историята преди Десети ноември били изтрита.

Та нали агентите се опитаха да заличат връзката си с ДС и ролята им в Прехода, в който дърпаха конците. После като повечето свои колеги и Сашо се пребоядиса в тъмносиньо и се превърна във виден антикомунист. Спечели дори сърцето на Фетхуллах Костов, който го назначи за посланик не къде да е, а в Москва.

Както вече писахме, внимателният прочит в личното му дело разкрива, че Сашо е бил един от най-ценните секретни сътрудници на ПГУ на ДС. Защитен е от свръхсекретната система „Вега“ на управлението, сочат документите, разсекретени от Комисията по досиетата, с копие от които „Телеграф медиа“ разполага.

Работел е по линия на шпионажа срещу Великобритания, придобивал е ценна информация за НАТО, САЩ и Обединеното кралство. Той е сред доносниците, които днес говорят през устата на Прокопиев, БГ Мадоф и Божков, опитват се да прикрият аферите и грабежа им и без умора ни учат как да живеем. Той е част от червената номенклатура и присъдружните й агенти на ДС, които дърпаха конците на Прехода с една-единствена цел - да останат на власт, макар и зад кулисите.