"Много хора преди година и половина смятаха, че коронавирусът ще отмине. Смятаха, че още в началото на тази година няма и да си спомняме за него Виждаме, че подобно на испанския грип преди 100 години, се случва и сега", коментира Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Обществото се раздели много след въвеждането на този зелен сертификат. Има избори и нашите политици не смеят да кажат на българските граждани какво да правят. Хората трябва да се ваксинират, но не по този начин начин, който налага служебното правителството. Още през септември трябваше да започне разясняваща кампания, а не да се крият. Да се говори по този въпрос, а не да се мълчи. А не един министър, който беше антиваксър, сега излиза по телевизията и казва, че трябва да се ваксинираме. 

Не се притеснявам да кажа това, което мисля. Ще загубя гласове, но най-важното е да се опитаме да спасим хората. Народът и нацията е преди всичко, а не какво ще ми кажат от Москва, Брюксел или някъде другаде. 

Някои влизат в политиката, но с годините стават политици. Може всеки да стане като си плати. Но няма държавници. Една част служеха на едни външни сили, други на други. Има и такива, които излизат от парламента по-богати", казва Каракачанов.