След като изкупи издаваните от Петьо Блъсков вестници "Монитор", "Телеграф" и "Политика", бившата шефка на спортния тотализатор Ирена Кръстева се сдоби и с регионалния всекидневник "Борба". Това съобщава "Дневник", като се позовава на решението на Комисията за защита на конкуренцията, че разрешава сделката, която нямало да създаде монопол на пазара на вестници.
Купувач е акционерното дружество "Нова българска медийна група холдинг", представлявано от Кръстева, собственик на "Балканска медийна компания", която държи 50% от капитала на холдинга, и на "Вивес" ЕАД. След сделката купувачът получава контрол върху издателската къща "Борба" от Велико Търново, собственост на Николай Томов, който запазва половината от капитала й.
Договорът за смяна на собствеността е подписан още през юни. Според него след сделката издателската къща ще се занимава с медийна, издателска и разпространителска дейност, маркетинг и реклама, консултантски и импресарски услуги, търговия, сделки с интелектуална собственост. Издателска къща "Борба" притежава търговската марка и издава едноименния регионален ежедневник, който се разпространява във Великотърновска област. Вестникът излиза близо 50 години и има утвърдена читателска аудитория.

Миналата година в публичното пространство се появиха и слухове, че Кръстева е добавила към колекцията си от медии и телевизия "7 дни". От КЗК обясниха, че досега при тях не е постъпвало уведомление за такава сделка. /БЛИЦ