"Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж... Има надиграване със съществуващия надзор на Българската банка за развитие. В момента има страшно бавене и недаване на информация. Вярвам, че в следващите две седмици ще влезем с много професионален надзор, ще има смяна и сред управителите". 

Това коментира пред БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков. 

По темата за Плана за възстановяване и устойчивост той обясни, че ще се помисли още по-широко за най-добрите и най-евтините начини България да има електричество. 

Кирил Петков и Беновска се хванаха на бас за 10 000 евро

"Има радикална смяна на идеята. Възможност за зелена енергия по умен начин... Индустриални зони и грантови схеми за бизнеса са двата фиша за Министерството на икономиката в този план", каза Петков. 

"Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, гарантирам, че който и да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на икономиката да решава кой печели парите. 

Не е важното държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да стимулират частни инвестиции. Държавните пари да бъдат стимул, но не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави така", допълни Петков в предаването "Неделя 150". 

Той поясни, че са важни две неща - къде отиват парите - да е максимално ефективно, и структурата да бъде такава, че парите да не се крадат".