АЕЦ “Козлодуй” регистрира пореден рекорд по производство на електроенергия, като изпълни плана за деветте месеца на 2008 година 41 дни преди приключването на периода, отчетоха от централата.
Планираното количество от 10 257 123 МВтч (мегаватчаса) бе достигнато късно вечерта на 20 август. До края на деветмесечието се очаква да бъдат произведени общо около 11 200 000 МВтч.
Принос за отличния резултат има добрата организация и ефективната работа на специалистите, довели до съкращаване на предвиденото време за плановия годишен ремонт на пети блок, което осигури повече от 300 000 МВтч за енергийната система на страната. Това е основание и занапред да продължи оптимизирането на организацията на ремонтните дейности и съкращаването на ремонтните кампании, като по този начин за българските граждани се доставят допълнителни количества евтина и екологично чиста електроенергия.

Днес 5 блок работи със 100% мощност, 6 блок, който предстои да бъде спрян за планов годишен ремонт, е с натоварване 82%, допълват от централата. /БЛИЦ